За столовете

от Гергана, 28.01.2014

Голямо значение за удобството на столовете има техния размер, разбира се според нашия размер, трябва да бъдем реалисти, за да може модерното да е практично и уютно.

Друг фактор, който оказва влияние на комфорта при столовете е тяхната ергономичност.

Най-добрият възможен вариант за избор на стол е да опитате как ще се чувствате на него. Тялото само ще издаде дали това е правилния стол или не. Ако ви е удобно, обърнете внимание дали гърба ви има стабилна опора.

Освен правилната позиция на гърба, столът трябва да обхваща добре и долната част на тялото, особено кръста, като следва линията на гръбнака. По отношение на седалката, тя трябва да е мека и комфортна. От двете страни на тялото трябва да има пространство от поне два сантиметра до края на стола, което да осигури възможност за свободно движение. Ако търсите стол с подлакътници, се уверете, че височината им е пропорционална на тялото ви.

В крайна сметка можете спокойно да се доверите на тялото при избора на удобен стол – то знае от какво се нуждаете.

Всеки стол може да бъде тапициран с плътна дамаска, изкуствена или естествена кожа, предната част на седалката трябва да бъде мека и по възможност заоблена, за да се избегне притискане на кръвоносните съдове на краката.

Когато изберете вашият стол и искате да имате разнообразие и цвят в дома ние с удоволствие ще ушием калъфите. Те могат да бъдат официални, ежедневни, сезонни и още много, провокирани от вашето въображение.